0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Tineri cercetaţi pentru că se jucau cu petardele

petarde

În după-amiaza zilei de joi, 4 decembrie, jandarmii au depistat trei tineri care tulburau liniştea publică în apropierea bazarului din municipiul Botoşani, prin folosirea de petarde.

În urma controlului corporal efectuat, asupra unuia dintre ei, în vârstă de 15 ani, au fost găsite 4 cutii a câte 60 de petarde fiecare, marca Piccolo Corsair.

Deoarece petardele erau deţinute fără drept, tânărul a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani pentru efectuarea verificărilor necesare.

Jandarmii au ridicat în vederea confiscării cele patru cutii şi i-au întocmit posesorului actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” şi ,,comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni” , conform prevederilor legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, ambele fapte fiind pedepsite de lege cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Actele de sesizare întocmite, împreună cu petardele găsite la controlul corporal, au fost înaintate către Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Botoşani, pentru soluţionarea cauzei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA