27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Tineri amendaţi după un scandal provocat într-un bar din Botoşani

jandarmi zilele orasului1

În data de 26 august a.c., la ora 03.00, un echipaj de jandarmi de pe raza municipiului Botoșani a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unui scandal izbucnit în incinta unui bar.

La fața locului jandarmii au identificat doi tineri în vârstă de 16 și 18 ani care au provocat scandalul după ce, o a treia persoană în vârstă 26 de ani, a vrut să se alăture petrecerii din local. Tinerii de 16 și 18 ani, ce făceau parte dintr-un grup mai numeros, și-au motivat gestul prin faptul că este o petrecere privată și nu mai are nimeni voie să intre, lucru cu care a treia persoană nu a fost de acord.

După aplanarea conflictului, cei trei au fost legitimați și sancționați contravențional cu câte 200 de lei fiecare, în conformitate cu Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 24 „provocarea sau participarea efectivă la scandal în locuri sau localuri publice”.

În cazul producerii unor fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, Jandarmeria Botoșani recomandă cetățenilor să solicite intervenţia forțelor de ordine prin apel 112, să nu răspundă provocărilor și să nu încerce să-și facă dreptate pe cont propriu, deoarece ar putea conduce la amplificarea conflictului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA