3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

TIMBRU DE MEDIU 2016: Calculator TAXA AUTO 2016 ANAF

Politia de frontiera - masini indisponibilizate (7)

TIMBRU DE MEDIU 2016. Calculator TAXA AURO 2016 ANAF. Suma pe care trebuie să o plătești în 2016 pentru timbrul de mediu poate fi calculată cu ajutorul unui calculator pus la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Suma pe care trebuie să o plătești în 2016 pentru timbrul de mediu poate fi calculată cu ajutorul unui calculator pus la dispoziție de ANAF pe pagina proprie de internet.

Pentru a afla cuantumul taxei, trebuie doar să completați toate datele solicitate de soft, iar programul va genera automat suma de plată.

În anul 2016, valoarea timbrului de mediu se va calcula cu ajutorul calculatorului oficial pentru timbrul de mediu, disponibil pe pagina de internet a Fiscului, aplicația fiind actualizată în ianuarie 2016.

Vă reamintim că pentru calcularea valorii în lei a timbrului de mediu este folositcursul de schimb leu-euro stabilit de Banca Centrală Europeană în anul precedent, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

Concret, actul normativ care a introdus această taxă de peste doi ani dispune că „valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”. Asta înseamnă că în 2016 este folosit cursul leu-euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie 2015.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA