28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Țigări și alcool de contrabandă confiscate de jandarmi în Piaţa Centrală din Botoşani

tigari confiscate

În această dimineață, în urma acțiunilor executate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani în zona Centrului Vechi și a Pieței Centrale din municipiul Botoșani, pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse accizabile, au fost depistați doi bărbați care nu respectau condițiile prevăzute de lege pentru comercializarea acestui gen de produse.

Jandarmii au ridicat în vederea confiscării 604 pachete de țigări și 80 de litri de băuturi alcoolice, întocmindu-le celor doi actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă pedepsită de Codul Vamal cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Alcoolul și țigările de contrabandă, împreună cu actele de sesizare întocmite, vor fi înaintate Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Botoșani, pentru continuarea verificărilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA