28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Țigări de contrabandă de peste 200.000 lei, descoperite la Păltiniş

tigari jeep paltinis

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit 18.500 pachete cu țigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piața neagră din România. Pentru reținerea contrabandiștilor, polițiștii de frontieră români au colaborat cu Poliția Națională din R. Moldova.

În data de 06 iunie, în jurul orelor 07.00, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, au depistat la malul românesc al râului Prut, pe direcția localității de frontieră Păltiniș, 37 cutii cu țigarete precum și un autoturism Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Anglia.

Concomitent cu demararea cercetărilor au fost anunțate autoritățile statului vecin, respectiv Poliția Națională a Republicii Moldova, care în urma activităților specifice desfășurate a reținut trei persoane, cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani, despre care există indicii că au participat la săvârșirea evenimentului de contrabandă.

Totodată, s-a mai stabilit că cele 37 de cutii conțineau cantitatea de 18.500 pachete țigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, au fost introduse în România peste râul Prut de către cetățeni moldoveni, cu ajutorul unei ambarcațiuni. Țigaretele în valoare de 203.500 lei și autoturismul în valoare de 11.500 lei au fost indisponibilizate.

Cercetările continuă în comun cu autoritățile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA