10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră la Româneşti

politiefrontiera carutatigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi au confiscat 16.730 pachete ţigări în urma unei acţiuni specifice desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări.

În data de 20 iunie, in jurul orei 10.50, la S.P.F. Romanesti, judeţul Botosani,  in urma unor informatii detinute, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu produse accizabile din tutun,  in urma careia a fost descoperit in localitatea Bobulesti, un atelaj hipo incarcat cu iarba  in care se aflau  doua persoane.

In  urma controlului, au fost descoperite in atelajul hipo, ascunse sub iarba, 2 colete voluminoase invelite in folie de culoare neagra, in care se aflau tigari.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca cele doua persoane  sunt cetateni romani, in varsta de 24 ani, respectiv 28 de ani, iar tigarile de contrabanda le-au trecut peste raul Prut cu ajutorul unei sfori aruncate cu o lanseta de un cetatean R.Moldova, dupa care le-au incarcat in atelajul hipo si le-au acoperit cu iarba.

La inventarierea continutului celor doua colete, s-a constatat ca in ele se afla cantitatea de  2.980  pachete  tigari „Plugarul”, cu timbru de acciza R. Moldova, avand o valoare de 27.089 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA