0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Tigari ascunse in butelia de GPL a unei masini

politiedefrontier bus tigari3

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat un cetăţean, care a încercat să introducă în România, ascunse în butelia de gaz a autoturismului, 4.340 ţigarete de contrabandă, cu timbru de acciză R. Moldova.

În data de 19 martie, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară,  la volanul unui autoturism marca VW Passat, Anatolie S., cetăţean moldovean,  în vârstă  de 45 de ani.

Pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit.

În urma controlului efectuat,  echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în butelia de gaz a autoturismului, cantitatea de 4.340 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 955 lei.

Conform reglementărilor legale în vigoare, lucrătorii vamali au ridicat ţigaretele în vederea confiscării, au sancţionat cetăţeanul Sergiu M. cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei şi au indisponibilizat autoturismul până la plata amenzii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA