20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Ţigarete de contrabandă ascunse într-un Mercedes descoperite cu ajutorul câinelui Nakabu

politia de frontiera caine tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, în colaborare cu lucrători vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, 8.680 ţigarete, ascunse în interiorul unui autoturismul marca Mercedes Benz, înmatriculat în R. Moldova.

În data de 25 martie, în jurul orei 05.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, Viorel S., cetăţean din  Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Republica Moldova.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

În urma controlului efectuat, folosind câinele de tutun Nakabu, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în interiorul autoturismului, respectiv în bord şi portiere, cantitatea de 8.680 ţigarete diverse mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.337 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea şoferul autoturismului cu amendă contravenţională în valoare de 7.500 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA