Tehnic Asist Botoşani a devenit firma agreată pentru modernizarea aeroporturilor din ţară. Va mai lucra la Tulcea şi Satu Mare

0
699

aeroport suceava

Firma botoşăneană care a câştigat licitaţia de modernizare a Aeroportului Suceava şi care a ajuns să fixeze singură termenele de finalizare a lucrării, a lăsat investiţia de la Salcea în aşteptare, grăbită să prindă noi “fronturi de lucru”. Pe baza experienţei acumulate în judeţul Suceava, Tehnic Asist  a câştigat licitaţia de modernizare a aeroportului din Tulcea şi a luat în subantrepriză şi modernizarea aeroportului Satu Mare.

Pentru că nu are muncitori cu care să acopere toate cele trei şantiere, cel mai vechi, “Stefan cel Mare” din Salcea, a fost depopulat de meseriaşi, mai ales că, explică dânşii, oricum trebuie să aştepte un rezultat de la ISCIR privind calitatea betonului pe care urmează să îl toarne. Intre timp, statul plăteşte lucrările după pofta de muncă a antreprenorului.

Ultima statistică privin lucrările de modernizare a pistei Aeroportului “Stefan cel Mare” de la Salcea – Suceava, relevă faptul că stadiul fizic al lucrărilor este de 77,15%,  iar acestea au fost decontate în procent de 70,82%. Un ritm bun al decontărilor, apreciază directorul Aeroportului, Ioan Măriuţa. Nu acelaşi ritm se poate regăsi şi pe şantier, aspect ce poate fi constatat de către orice observator independent. Din când în când, câte o autobasculantă se mută dintr-un loc în altul, un angajat sfrijit, cu vestă verzuie, pleacă dintr-un loc şi ajunge în alt loc, alene, ca în vreme de caniculă. Câteva utilaje aşteaptă ceva, nemişcate, stratul de beton turnat anterior se înfierbântă. Starea de nemişcare de pe şantierul Aeroportului sucevean are două explicaţii. Cea dintâi este că pe o mică porţiune s-a turnat ultimul strat de beton – cel de uzură, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii – ISCIR a stabilit că trebuie să treacă o lună până când betonul respectiv, unul special, dau garanţie constructorii, trebuie să se matureze, iar probele ce vor fi ridicate ulterior şi analizate în laborator să certifice calitatea bună a acestui beton asfaltic. Nu se ştie ce se va întâmpla dacă se va constata că această calitate nu este corespunzătoare, probabil se va turna o altă suprafaţă de probă, se va mai aştepta încă o lună să se matureze, iar  verificările de laborator vor fi reluate şi tot aşa. Dacă lucrurile merg bine, iar rezultatele de laborator vor fi conforme, începând cu data de 13 august se va trece la turnarea ultimului strat de beton pe platforma de îmbarcare şi debarcare a Aeroportului “Stefan cel Mare”. Există, cum se ştie deja un act adiţional rezultat dintr-o minută impusă iniţial de Tehnic Asist SRL Botoşani beneficiarului – Consiliul Judeţean Suceava, respectiv Aeroportul “Stefan cel Mare” din Salcea – din care reiese că antreprenorii din judeţul vecin s-au angajat să termine lucrările până pe data de 25 octombrie a.c.. Asta după alte amânări ale termenului de finalizare a lucrărilor desfăşurate în decursul ultimilor ani.

Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava