17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Târgul de la Popăuți se organizează în perioada 30 aprilie-1 mai

Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Moldoovis împreună cu Stațiunea de Cercetare Popăuți organizează în zilele de 30 aprilie și 1 mai o nouă ediție a Târgului expozițional de miei și pielicele. Evenimentul este reluat după o pauză de doi ani.

Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis și totodată directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, spune că vor fi foarte multe evenimente în cele două zile și că așteaptă un număr mare de vizitatori.

“După doi ani de suspendare din cauza pandemiei, vom organiza din nou târgul. Am stabilit în cadrul adunării generale să îl organizăm în zilele de 30 aprilie și 1 mai, primul week-end după Paște. Târgul are obiectivul de a promova rasa Karakul de Botoșani dar o să avem o gamă completă, tot ce ține de zootehnia județului Botoșani, tot ce ține de agricultura județului Botoșani. Vom avea și meșteșugari, legumicultori, produse tradiționale, plus un spectacol”, a spus Ionică Nechifor.

În cadrul evenimentului va avea loc și inaugurarea muzeului Stațiunii de Cercetare Popăuți, un muzeu realizat într-o clădire reabilitată anul trecut.

“În prima zi vom avea un work-shop pe ceea ce înseamnă partea științifică. Vom avea o dezbatere la care vor participa fermierii din regiunea Moldovei, vom promova noul PNS 2023-2027 iar în final vom face deschiderea oficială a muzeului. Este un muzeu al agriculturii botoșănene și în special a rasei Karakul de Botoșani, o rasă care este creația Stațiunii de Cercetare Popăuți. A doua zi, așteptăm un număr cât mai mare de vizitatori să vadă noutățile din agricultura județului Botoșani. Vor fi exemplare de animale, păsări, utilajele agricole cele mai moderne. De asemenea, vom avea un spectacol. Am discutat și vor veni Plăieșii din Republica Moldova și alți artiști din zonă”, a adăugat Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA