14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Târgul Agro – Zoo de la Popăuți – locul unde, anual, fermierii botoșăneni își expun rezultatele muncii și investițiile

Sâmbătă 4 mai și Duminică 5 mai, la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor –  Popăuți, va avea loc cea de-a XIII –a ediție a târgului Agro – Zoo. Evenimentul va reuni cei mai importanți fermieri, producători, procesatori  și crescători de animale din județul Botoșani.

Târgul Agro – Zoo de la Popăuți reprezintă un eveniment emblematic pentru județul Botoșani, dacă ne gândim la specificul preponderant agricol al economiei județului nostru. Dacă până în anul 2016 se vorbea de supraviețuirea Stațiunii de Cercetare de la Popăuți, astăzi vorbim de investiții și dezvoltare. Ce se întâmplă astăzi la această unitate este imaginea în oglindă a agriculturii botoșănene și naționale, în sensul în care dacă investești, sprijini, informezi fermierul, procesatorul și producătorul român rezultatele nu vor întârzia să apară.” a declarat senatorul Lucian Trufin.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, la ora 14.00, în amfiteatrul “Vasile Niga”, urmată de o dezbatere având ca subiect “Rolul Agriculturii în Județul Botoșani” apoi, începând cu ora 16.00, se va vizita Platforma experimentală vegetală Popăuți 2019. Duminică, în prim plan se va afla prezentarea celor mai frumoase exponate ale sectorului zootehnic, în cadrul “Paradei Animalelor”, însă acțiunea va fi concentrată și pe sesiuni de dezbateri cu fermierii, ce se vor realiza în amfiteatrul “Vasile Niga”.

“O prezență de-acum obișnuită pentru fermierul botoșănean, va fi cea a domnului ministru Petre Daea. Acesta va fi însoțit de secretarul de stat Teodora Gheniu, de o delegație formată din deputați și senatori ai comisiilor de agricultură din parlamentul României condusă de domnul deputat Valeriu Steriu, de doamna Carmen Avram, realizator TV al unor importante reportaje dedicate fermierilor și celor ce simt și trăiesc românește, precum și de echipa puternică social democrată din Botoșani, reprezentată de doamna senator Doina Federovici, vicepreședinte la Senatului și de  domnul deputat Marius Budăi, ministru al muncii. Prezența acestor invitați demonstrează respectul pentru munca și dedicarea atât a domnului Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, cât și pentru cea a fermierilor, producătorilor și procesatorilor  botoșaneni care, dacă sunt ascultați, respectați și susținuți, aduc plus valoare economiei județului și pun Botoșaniul pe harta producțivității și  calității  în domeniul agricol și agroalimentar”, a mai adăugat senatorul social- democrat.

Evenimentul din 4-5 mai este organizat de SCDCOC Popăuți, Asociația Moldoovis, Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice, Asociația Crescătorilor de Taurine din județul Botoșani, Asociația Produs din Botoșani, Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale și Prefectura Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA