Tânăr reţinut după un furt urmat de un accident rutier

0
480

ipj sediu

Ieri, în jurul orei 08.30, H. A. de 27 de ani, din comuna Tudora, județul Botoșani, fără a poseda permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208 I, dinspre localitatea Joldești, înspre localitatea Tudora, a pierdut controlul autoturismului, împrejurare în care vehiculul a pătruns pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în afara acesteia.

După producerea accidentului, conducătorul auto şi trei pasageri din autoturism au părăsit locul faptei, fiind depistaţi ulterior în localitatea Tudora. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto şi a doi dintre pasagerii din autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Efectuând controlul autoturismului, poliţiştii au găsit mai multe bunuri alimentare și nealimentare, despre care s-a stabilit că ar fi fost sustrase dintr-un magazin din judeţul Suceava.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană, fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi vătămare corporală din culpă. Totodată, faţă de H. A. s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, în arestul I.P.J. Botoşani.