-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Tânăr de 27 de ani reţinut de procurori. Fapta comisă i-a îngrozit pe toţi locuitorii comunei Mihălăşeni

Parchet Tribunal Botosani (3)

Parchetul de pe lângă  Tribunalul Botoşani  efectuează  cercetări  faţă de Mihai Constantin, de  27 ani,  din localitatea  Sarata,  comuna  Mihălăşeni,  judeţul Botoşani,    pentru săvârşirea  infracţiunii de  „tâlhărie  urmată de  moartea  victimei”.

S-a  reţinut   că  în  noaptea de 15/16.02.2015,  inculpatul a pătruns  fără  drept  în  locuinţa unui consătean  în vârstă de 82  de ani,   pe care  l-a  lovit  cu corpuri dure   şi  l-a  ştrangulat, sustrăgându-i  o sumă de bani   şi   alte  bunuri.

În urma  leziunilor suferite, victima  a decedat,  moartea  acesteia  fiind  violentă, datorându-se  asfixiei mecanice  prin ştrangulare.

Inculpatul a fost reţinut  pe timp de 24 de ore   şi urmează   să fie  prezentat Tribunalului Botoşani  cu propunere de  arestare  preventivă  pe  timp de 30 de zile.

„Facem precizarea că punerea în  mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal,  reglementată  de  Codul de procedură penală,  având  ca  scop  crearea  cadrului procesual de   administrare  a probatoriului,  activitate care  nu poate,  în  nici o situaţie,  să înfrunte principiul  prezumţiei de  nevinovăţie”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA