2.2 C
Botoșani
miercuri, 6 decembrie 2023

Tamara Ciofu: Reducerea CAS, garanția că PSD își păstrează angajamentele

ciofutamara parlament

Marți, 9 septembrie, parlamentarii PSD-UNPR-PC au votat pentru reducerea CAS și astfel proiectul va fi înaintat spre promulgare la președintele României. Proiectul inițiat de Guvernul Ponta are ca scop stimularea mediului de afaceri și crearea de locuri de muncă, obiective asumate de Victor Ponta și de partenerii săi, la preluarea mandatului de prim-ministru.

Proiectul inițiat de guvernul Ponta prevede reducerea contribuției de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale la angajator, de la 20,8% la 15,8%. Astfel, banii pe care angajatorii îi vor reține prin reducerea CAS se vor întoarce ori la angajați, prin mărirea salariilor, ori vor fi folosiți pentru investiții. Măsura face parte din pachetul propus de Ministerul Finanțelor pentru relaxare fiscală și creștere economică.

”Am votat pentru reducerea CAS, alături de parlamentarii PSD, UNPR și PC. Reducerea CAS este o garanție în plus că PSD își menține angajamentele luate în fața cetățenilor, că este un partid capabil să susțină o guvernare stabilă, echilibrată și mai ales, competentă”, a declarat deputatul de Botoșani, Tamara Ciofu.

Reducerea CAS este înscrisă în programul de guvernare al USL ca prim obiectiv din capitolul Economie și Finanțe și este totodată o prioritate asumată în programul de guvernare 2013-2016. Proiectul de lege a fost votat în Parlament, în primă fază la data de 2 iulie, însă președintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea.

”Puteam să reducem CAS, încă de luna trecută, însă am întâmpinat obstacole. Președintele Băsescu a ținut neapărat să blocheze încă o lege importantă și așteptată de firme, de angajați. Domnii Iohannis și Blaga sunt complicii acestuia pentru că au tăcut mâlc, nu au luat atitudine în fața unui abuz. Din noiembrie, după alegerile prezidențiale nu vom mai merge cu frâna de mâna trasă, vom avea schimbare până la capăt, cu un guvern social-democrat și Victor Ponta, președintele țării”, a încheiat vicepreședintele PSD, Tamara Ciofu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA