22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Tabere şcolare la Centrul Cai de Vis de la Vf. Câmpului. Lecţii de echitaţie, lecţii de dans, excursii, cursuri de actorie şi concursuri

cai de vis tabara elevi

Centrul Cai de Vis desfășoară și în vara anului 2015 tabere educative pentru copii și adolescenți. Seria activităților programate își propune să desprindă tinerii de lumea digitală și să le dezvăluie o parte a culturii tradiționale românești.

Situat la doar câțiva kilometri de Botoșani, Centrul Cai de Vis găzduiește anual, în perioada vacanțelor de vară, tabere cu caracter educativ adresate elevilor. Interesul pentru sport, excursii și natură sau lumea plină de viață a satelor românește s-a manifestat încă din primii ani la Cai de Vis, unde tinerii vin periodic mai ales pentru lecții de călărie. Interesul lor a fost cel care a dus la ideea taberelor de vară, a căror program lasă dezvăluită, dincolo de secretele echitației, și o importantă parte a tradițiilor românește: obiceiuri precum încondeiatul ouălor, costume sau lecții de dans popular.

În vara acestui an, proprietarii Centrului Cai de Vis își propun să îi facă pe elevi să uite de smartphonuri, tablete sau jocuri digitale. În cele 6 zile de tabără, cât vor sta cazați în pensiunea Centrului, vor intra treptat într-o lume plină de activități noi, antrenante, din care vor învăța lecții utile culturii generale și dezvoltării abilităților, fără a renunța la distracție:

  • Lecții de dans popular, care să-i scoată din încurcătura viitoarelor petreceri;
  • Cursuri de actorie, prin care să-și descopere noi aptitudini artistice;
  • Lecții de echitație alături de caii Centrului, pentru sănătatea corpului în curs de dezvoltare;
  • Încondeiat ouă în stiluri și modele diverse, care să le facă ușor cunoscute tehnicile artistice și motivele tradiționale românești;
  • Concursuri de gătit cu produse bio din ferma Cai de Vis, din care să descopere ușurința preparării mâncărurilor simple, sănătoase și gustoase chiar și la vârste mici;
  • Concursuri de desene și fotografie, antrenate de frumusețea peisajelor care înconjoară Centrul Cai de Vis;
  • Excursii la Ipotești și drumeții prin pădurea, satele sau câmpiile din apropierea

Taberele sunt adresate tuturor elevilor, precum și profesorilor sau părinților interesați de o experiență nouă și educativă pentru aceștia. Oferta include 5 nopți/6 zile cazare, masă și participare la întreg programul de activități, la prețul de  800 ron /pers.

Grupul optim pentru desfășurarea unei tabere este de de 7-8 elevi cu însoțitor.

Informații suplimentare: info@caidevis.ro și 0741 414 414.

Domeniul Cai de Vis este așezat în centrul tradițiilor românești, la granița dintre Moldova și Bucovina, într-un sat  dintre Lunca Siretului și codrii seculari. Spațiul cuprinde o pensiune cu camere decorate tradițional, curte largă cu terasă, herghelie, manej și instructor de echitație, o ferma proprie și pădurea care o mărginește. Experința celor 8 ani ai Centrului Cai de Vis în zona sportului ecvestru, zecile de premii la competiții de profil și a miilor de pasionați care vin aici periodic pentru cursuri au făcut de-a lungul timpul din Cai de Vis un reper pentru iubitorii de cai și turism. Așa cum îi spune și numele, totul este de vis!

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA