Sute de botoșăneni dintr-o asociație de proprietari au rămas fără gaz

0
640

Sute de persoane care locuiesc în cinci scări de bloc din cadrul Asociației de Proprietari nr. 30 au rămas fără gaz. Oamenii spun că asociația nu a plătit facturile către Delgaz, s-a sistat furnizarea dar între timp a mai apărut o problemă. S-a constatat că revizia generală a instalației era expirată din 2015.

Locatarii din zonă au contactat atât firmele care fac reviziile cât și Delgaz Grid pentru a găsi o soluție în vederea reluării furnizării. Problema este că în cele cinci scări de bloc sunt mai multe apartamente nelocuite și nu se poate verifica instalația.

“Astăzi e a patra zi în care nu avem gaz. Noi nu știam despre ce e vorba. Când am mers la asociație, ne-au spus că au tăiat gazul pentru că era expirată revizia. Am sunat la firma care se ocupă de revizii pe toată Moldova și ne-au spus că ei au fost trimiși pentru rebranșare iar gazul a fost sistat din alte motive. Am sunat la Delgaz, au venit și au spus că gazul a fost sistat pentru neplata mai multor facturi. Asociația a încasat banii de la noi și de asta oamenii sunt revoltați. În situația asta sunt cinci scări din această asociație. Cei de la asociație se bâlbâie. Dacă se plăteau facturile la timp, nu se ajungea în situația asta și nu oprea nimeni gazul. Revizia este imposibil de făcut. Ne-au explicat foarte clar procedura, trebuie să intre în toate apartamentele, se bagă presiune. În scara unde este și asociația de proprietari sunt cel puțin șapte-opt apartamente nelocuite. Președintele asociației refuză să recunoască faptul că s-a ajuns în situația asta din cauza neplății facturilor”, ne-a spus Răzvan Andrei.

Oamenilor li s-a recomandat fie să deschidă un proces și în baza unei hotărâri judecători să se intre în apartamentele nelocuite pentru efectuarea reviziei, fie să facă o investiție într-o rețea separată de gaz.

Reprezentanții Asociației de Proprietari Nr. 30 admit că au fost restanțe către Delgaz dar susțin că sistarea gazului s-a făcut pentru că instalația nu a mai fost verificată de mulți ani.

“Problema este că nu s-a făcut revizia de mult. A fost ieri o echipă iar șeful lor a spus că trebuie să se facă revizia la toți. Avem o scară cu 60 de apartamente și nu îi găsești pe toți. La 10 persoane din 60 s-a putut face revizia. Într-adevăr, noi mai întârziem, avem somații de plată pentru sume mici dar nu am primit nimic… Ei au oprit în baza că nu s-a făcut revizia de mult. La Tiberiu Crudu nr 7 nu e nicio restanță dar nu dă drumul pentru că nu pot să facă revizia. Sunt plecați prin Spania, Italia. Ei au pus să facă revizia în trei zile. Cum să-i aduci? E imposibil. Ei mi-au spus că dacă dau drumul la gaz și se întâmplă ceva, intră toți în pușcărie și nu vor să riște. Noi nu avem nicio vină. Într-adevăr, au fost niște preavize dar nu am avut aviz de deconectare. La asociație sunt întârzieri, oamenii au restanțe dar tot ar fi oprit gazul pentru că nu se poate face revizia. Soluția ar fi să-i chemăm pe cei de la firmă când sunt toți proprietarii acasă, fac revizia și în câteva ore dau drumul la gaz. Avem două scări cu câte 60 de garsoniere plus trei scări cu apartamente. Degeaba vorbesc unii că e de plată… reviziile trebuie făcute”, a spus Petrică Ciofu, președintele Asociației de Proprietari nr. 30 Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here