10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

Sute de botoşăneni au ajuns în spital, după ce au fost victimele câinilor

caini (iulie 2015)

Situatie ingrijoratoare la Botosani, unde anul acesta, aproape 300 de persoane au ajuns la spital, dupa ce au fost muscate de caini. Toti pacientii care au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente cu diferite plagi muscate la maini sau picioare au fost ingrijiti in camera de garda, dupa care au fost dirijati catre sectia de boli infectioase unde au fost vaccinati.

Tratamentul pentru fiecare pacient a costat 330 de lei, ceea ce inseamna ca spitalul a cheltuit pana acum peste 90.000 de lei cu vaccinul antirabic. Unii dintre ei care au avut plagi  mai adanci au ramas internati pe sectia de chirurgie plastica si reparatorie.

„S-au prezentat la cabinetul de vaccinare antirabica din cadrul sectiei de boli infectioase un numar de 281 de persoane.Aceste persoane muscate de caini au fost vaccinate. In stoc avem in momentul de fata suficient vaccin”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Medicii spun ca muscatura de caine estepericuloasa si ca exista riscul de contaminare cu virusul rabic. Rabia este o boala grava, careafecteaza sistemul nervos central si poate fi mortala.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA