0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Sute de bolnavi îşi vor petrece sărbătorile pe patul de spital. De Crăciun aceştia vor avea parte de un meniu special

spitalpacientiupu920

Sute de botosaneni suferinzi de afectiuni grave nu au putut pleca acasa de sarbatori. Numai putin de 500 de bolnavi au ramas in spital si, daca familia nu ii vizitează, ii vor avea alaturi de ei doar pe medici, asistenti si infirmieri.

Acesti bolnavi nu au putut pleca acasa pentru a petrece Craciunul impreuna cu cei dragi pentru ca bolile cu care au fost diagnosticati nu le permit recuperarea la domiciliu.

Pacientii care au ramas internati vor avea parte in schimb de un meniu special. Meniul va fi, insa, diferentiat in cazul pacientilor care sufera de afectiuni din pricina carora sunt nevoiti sa tina regim.

„Ca in fiecare an, in zilele de Craciun avem un meniu imbunatatit pentru pacientii care raman internati in Spitalul Judetean de Urgenta.Avem portocale, colacei, bomboane de pom, cascaval, produse din carne si alte bunatati traditionale pentru cei aproape 500 de botosaneni care au ramas internati si nu pot sa petreaca sarbatorile alaturi de cei dragi”, a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In tot acest interval medicii din sectii, dar si cei din Unitatea de Primiri Urgente vor asigura permanenta si pentru cei care in imprejurari nefericite vor ajunge la spital. La dispozitia bolnavilor vor fi si angajatii de la Serviciul Judetean de Ambulanta care vor asigura asistenta medicala non stop.

Iar, botosanenii care in zilele de Craciun vor avea nevoie de anumite medicamente, trebuie sa stie ca mai multe farmacii din municipiul Botosani vor fi deschise de sarbatori.

Medicii atrag atentia ca festinul culinar nu trebuie sa devina un chin pentru organism.

Abuzul de alimente grase si de alcool poate duce la probleme grave de sanatate, avertizeaza specialistii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA