3.7 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Suspiciuni în cazul JAFULUI de la Primăria Lunca. “Sunt experimentaţi de afară”

primaria lunca

Poliţiştii botoşăneni au demarat o anchetă în cazul JAF-ului de la Primăria Lunca dar până în momentul de faţă nu există date noi cu privire la acest caz. Reprezentanţii IPJ Botoşani ne-au spus că nu pot furniza alte detalii decât cele apărute deja.

În urma acestui jaf de la Primăria Lunca, când hoţii au intrat în sediul instituţiei, au spart cu topoarele un seif  şi au plecat cu suma de 20.000 de lei,  au apărut o serie de întrebări. De unde ştiau hoţii că în casierie există o sumă importantă de bani? De ce nu au fost depuşi banii la bancă? Unde erau agenţii firmei de pază care are contract cu primăria? Funcţionau camerele de supraveghere?

De asemenea, oamenii din sat se întreabă cum e posibil ca hoţii să fi intrat în primărie, să fi spart seiful cu topoarele iar nimeni să nu audă absolut nimic.

Dacă poliţiştii nu ne-au putut oferi mai multe detalii despre acest caz, am încercat să aflăm răspunsurile la aceste întrebări de la primarul comunei Lunca. L-am întrebat de contractul cu firma de pază şi dacă va lua vreo măsură. Răspunsul primarului ne-a trezit prima suspiciune.

primaria lunca1“Este contract cu firmă de pază, am articol în contract care spune că ORICE PAGUBĂ SE ACHITĂ DE CĂTRE FIRMA DE PAZĂ IAR FIRMA DE PAZĂ ARE ASIGURARE. Au program pe zonă. Nu-s eficiente nici serviciile astea pentru că nu poţi să ai cinci sate şi să alergi dintr-o parte în alta. Hoţul te urmăreşte şi în spatele tău a spart. Avem camere de filmat, sunt date filmările spre analiză. Este obligaţia organelor de cercetare penală să caute şi să afle răspunsul”, ne-a declarat Marcel Marcu, primarul comunei Lunca.

Primarul susţine că în momentul producerii jaf-ului, camerele de supraveghere funcţionau şi că imaginile au fost deja predate poliţiştilor. Problema este că acele imagini nu îi ajută prea mult pe anchetatori.

“Ce efect au camerele dacă ei sunt mascaţi, îmbrăcaţi în negru? Doar mişcările… Sunt experimentaţi de afară, s-a stricat treaba acolo şi vin în ţară”, a adăugat primarul.

În plus, l-am întrebat pe primar de ce erau banii în primărie şi nu au fost depuşi în contul deschis la bancă dar acesta ne-a spus că la bancă se merge la două-trei zile. “Unde puteam să lăsăm banii? Au rămas în seif. La două-trei zile îi depunem la bancă. Urma să-i depunem miercuri”, a mai afirmat Marcel Marcu. Ţinând cont de cele spuse de primarul comunei Lunca, ori hoţii au fost foarte norocoşi să găsească 20.000 de lei în primărie, ori un angajat al instituţiei le-a dat pontul. Cert este că apar multe semne de întrebare după acest jaf.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA