26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Suspiciuni de HIV în judeţul Botoşani. Trei bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 26 şi 50 de ani sunt monitorizaţi de medici

spital analize1

Trei barbati din Botosani se afla in atentia Compartimentului de Epidemiologie din cadrul Directiei de Sanatate Publica, intrucat exista suspiciuni ca acestia sunt infectati cu virusul HIV.

Acestia au intre 26 si 50 de ani si li s-au prelevat  probe de sange pentru efectuarea testelor care vor scoate in evidenta daca oamenii sunt bolnavi.

Potrivit reprezentantilor DSP Botosani fiecare caz va fi anchetat separat, pentru a se depista sursa de infectie, in cazul in care se va dovedi ca cei trei botosaneni au contactat acest virus.

„Fiecare caz va fi anchetat separat pentru a depista sursa de infectie. Rezultatele le vom avea la inceputul lunii iunie, ancheta urmand sa arate si cum s-a produs infectarea”, a spus Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog.

In judetul Botosani exista in evidenta peste 200 de cazuri de imbolnavire cu HIV, si mai bine de jumatate din numarul bolnavilor sunt sub tratament.

In urma cu cateva saptamani a fost confirmat un alt caz de infectare cu HIV, la un barbat care are intre 35 si 45 de ani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA