13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

Surpriză de proporţii în Liga I. Ceahlăul se impune în Ghencea

steaua - ceahlaul
Foto: Prosport.ro

Campioana României a suferit prima înfrângere în campionat, scor 0-1, în faţa echipei antrenate de Florin Marin şi a jucat în final fără Filip şi Chipciu, ambii eliminaţi.

Puţini suporteri ai campioanei României au preferat să se smulgă din sânul familiei sau din compania prietenilor, sâmbătă seara, pentru a veni la un meci pe vechea arena din Ghencea. Mai ales când adversarul Stelei s-a numit Ceahlăul. Interesul scăzut a dezvăluit o atmosferă dezolantă pe stadionul care aparţine de MApN, iar jocul din teren, cel puţin în prima repriză, a fost la fel de sărac din punct de vedere calitativ. Gâlcă a obişnuit pe toată lumea să odihnească foarte mulţi titulari înaintea unui meci din cupele europene. Astfel că partida cu Ceahlăul, programată chiar înaintea returului de milioane de euro cu Ludogoreţ, n-a făcut excepţie.

Arlauskis “s-a rupt” şi a devenit in cert pentru returul cu Ludogoreţ

O linie de fund compusă din Râpă, Luchin, Filip, Toşca putea periclita poarta lui Arlauskis. Flancul stâng al Stelei, cu Toşca şi Pârvulescu, a fost culoarul preferat de atac al oaspeţilor. În urma unui corner de pe dreapta, Achim a fost primul adversar care a ameninţat poarta campionilor, în minutul 7, cu o lovitură de cap. Arlauskis a prins mingea pe linia porţii. Tot Achim a trimis o ghiulea de la 35 de metri care l-a întins bine de tot pe lituanian, iar mingea a fost respinsă cu greu în corner.
Steauaa fost sterilă în atac. În minutul 10, centrarea foarte bună pe 6 metri a luiRâpă a trecut prin faţa neputinciosului fotbalist transferat iarna trecută de la  Bastia. Steaua avea dificultăţi în faţă, dar şi în defensivă. Accidentarea lui Arlauskis din minutul 38 a venit precum un semn rău. Ceahlăul a prins curaj din ce în ce mai mult. Cea mai mare ocazie a primei reprize a fost irosită de oaspeţi. Cu cinci minute înainte de pauză, Popadiuc s-a trezit faţă în faţă cu Niţă, dar a căutat colţul lung şi a tras pe lângă.

A intrat Sânmărtean şi a dat gol Achim

După ce la pauză, Gâlcă a efectuat două schimbări şi i-a introdus pe Popa şi Sânmărtean, aplaudat frenetic încă de când a ieşit la încălzire, se părea că Steaua se varidica la statutul pe care încearcă să şi-l apere. Dar Ceahlăul a deschis scorul prin cel mai bun fotbalist de până atunci al meciului, Alexandru Achim. În minutul 49, decarul echipei nemţene a reluat din cădere, din 6 metri, o minge venită de la Ştefănescu şi a strecurat-o în dreapta lui Niţă. Cine ar fi crezut că Steaua e condusă cu 1-0 pe propriul teren? Cine ar fi pariat pe o victorie a oaspeţilor? Suporterii formaţiei din Ghencea în niciun caz! După cum decurgea jocul puteau să îşi rupă biletele la pariuri. Steaua obişnuişte să facă o surpriză neplăcută fanilor cam o dată pe sezon.  S-a întâmplat şi în campionatul trecut cu Vaslui, echipă care era aproape desfiinţată şi care şi-a strâns titularii în ziua meciului.

Doi stelişti, eliminaţi în finalul jocului

Gâlcă s-a enervat pe margine, a ţipat şi la propriii jucători şi la arbitri. Era normal, Steaua nu îşi crease nici până în minutul 80 o ocazie clară, ceea ce ar părea greu de crezut pentru cei care nu au văzut meciul. Finalul meciului i-a găsit în picioare pe puţinii fani veniţi la stadion. Au tot sperat într-un gol care să nu-i facă să plece de la stadion ruşinaţi. Finalul a fost incandescent. Filip a fost eliminat pentru două “galbene” şi la fel Chipciu. Un membru al staff-ului stelist a pătruns pe teren să potolească spiritele încinse ale jucătorilor stelişti. Jucătorii lui Gâlcă au digerat cu greu prima înfrângere din actualul campionat. Dar realitatea e că sâmbătă au fost penibili. Lucru care dacă se va repeta la Sofia, miercuri, îi va ustura şi din punct de vedere financiar.

STEAUA – CEAHLĂUL 0-1 (0-0)
Amarcat:Achim (49)
STEAUA: Arlauskis (36 Niţă) – Râpă, Luchin, Filip, Toşca – Breeveld, Neagu – Chipciu (cpt.), Stanciu (46 Sânmărtean), Pârvulescu (46 Ad. Popa I) – Keşeru
Rezerve:Iancu, Prepeliţă, Varela, Vâlceanu
Antrenor: Constantin Gâlcă

CEAHLĂUL: Calancea – Dumitraş, Marc, Cazan, Slavickas (58 Ţepeş-Bobu) – Popadiuc, Clonin, Al. Achim (cpt.),Chitoşcă- Ştefănescu (88 Lucas Garcia), Pavel (81 Cîrjan)
Rezerve: Jovic, Ichim,Tăbăcaru, Ad. Gheorghiu
Antrenor: Florin Marin

Sursa: Prosport.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA