28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Suporteri sancţionaţi de jandarmi la meciul FC Botoşani – Concordia Chiajna

jandarmi intrare stadion

Bucuria succesului echipei favorite a fost atât de mare pentru doi tineri botoșăneni, încât aceștia au distrus cu picioarele un scaun de plastic de la peluza nord a Stadionului municipal Botoșani , fiind observați de stewarzii de la Poliția Locală Botoșani, care i-au predat jandarmilor aflați în dispozitivul de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal F.C.Botoșani – Concordia Chiajna, disputat în seara zilei de miercuri, 08 aprilie a.c.

Lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani le-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și sancționată de Codul Penal, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

La același meci, doi bărbați în vârstă de 41, respectiv 48 de ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 750 de lei, pentru încercarea de a pătrunde pe stadion sub influența vădită a băuturilor alcoolice.

Cei doi au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pentru o perioadă de șase luni de zile, în baza legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Conform prevederilor legale, pătrunderea pe stadion a unei persoane căreia i s-a interzis accesul la meciurile de fotbal constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA