20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Şumudică a răbufnit după meciul de la Botoşani: “Suntem de râsul curcilor. Singura ţară din lume care acceptăm insolvenţa. Insolvenţă, Liga a V-a”

sumudica conferinta

După meciul de la Botoşani, Marius Şumudică, antrenorul formaţiei Astra Giurgiu, a reacţionat la adresa şefilor LPF şi FRF care tolerează cluburile aflate în insolvenţă şi care îşi bat joc din fotbalişti şi antrenori. O reacţie similar a avut în urmă cu câteva săptămâni şi Leo Grozavu, antrenorul FC Botoşani.

Şumudică susţine că trăieşte cu teama că în orice moment conducătorii formaţiei Astra Giurgiu pot băga clubul în insolvenţă iar el ar pierde toţi banii pe care îi are de încasat. El le-a cerut conducătorilor fotbalului românesc să trimită în liga a V-a cluburile care intră în insolvenţă.

“Sunt cinci-şase echipe în insolvenţă. Nu se poate aşa ceva. Suntem singura ţară din lume care acceptăm aşa ceva. De ce UEFA nu acceptă o echipă în insolvenţă să joace în cupele europene iar noi acceptăm să fie în competiţia internă? Liga Profesionistă de Fotbal, băi Botoşani, cât ai buget de salarii? 2 milioane, 3 milioane cu taxe. Banii de televiziune îi laşi aici ca să plătesc angajaţii. Aşa mi se pare normal. Cine poate, poate. Să existe un moment zero. Tot ne minţim. Pun capul pe pernă şi îmi e frică dacă mâine se trezeşte nu ştiu cine, bagă echipa în insolvenţă şi am pierdut banii. Maftei a pierdut 100.000 de euro la Cluj. Banii lui câştigaţi pe teren. Nu se poate aşa ceva. Insolvenţă, nu se întâmplă nimic, îţi dă doi ani să ieşi. Insolvenţă, Liga a V-a. E posibil ca echipe care sunt în insolvenţă să intre în locurile I-VI şi să joace în cupele europene echipa de pe locul opt? Suntem de râsul curcilor”, a afirmat Marius Şumudică.

Tehnicianul Astrei nu este îngrijorat că echipa sa ocupă locul 10 în clasament şi e convins că îşi va îndeplini obiectivul de a prinde unul din locurile de Europa League.

“Nici nu mă interesează play-off-ul. Obiectul lui Şumudică, anul ăsta, dacă îl voi încheia aici, este de a mă califica într-o cupă europeană. Ca să te califici într-o cupă europeană poţi să termini şi pe locul şapte. Dacă sunt echipe în insolvenţă care intră în play-off, tu de pe şapte sau opt poţi să te califici în cupele europene”, a adăugat Şumudică.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA