2.3 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

ȘTEFĂNEȘTI. Competiție sportivă cu peste 200 de elevi din 13 localități GALERIE FOTO&VIDEO

Peste 200 de elevi din județul Botoșani au fost prezenți sâmbătă dimineață, la Liceul Ștefan Luchian din Ștefănești, pentru a participa la a IV-a ediție a Cupei Ștefan Luchian. Numărul trebuia să fie chiar mai mare dar elevii din Vaslui și Pașcani nu au mai venit.
Pentru ediția din acest an, organizatorii au stabilit probe diferite în funcție de vârsta copiilor. Cei din clasele I-IV s-au întrecut la șah, cei de la gimnaziu la ștafetă, flotări, sărituri la coardă și trasul sforii iar pentru liceeni, probele au fost skandenberg, darts, săritura la groapa cu nisip și aruncarea greutății. Toate aceste probe au fost organizate după regulamentul ONSS.

„Am avut peste 200 de participanți din Santa Mare, Călărași, Românești, Bobulești, Ștefănești, Durnești, Iacobeni, Dângeni, Mihălășeni, Roma, Școala Elena Rareș Botoșani, Liceul Trușești, Școala de Cooperație Botoșani și Școala Cristinești. Pentru că s-a recuperat ziua de 30 aprilie, cei de la Vaslui și Palatul Copiilor Pașcani, parteneri în proiect, nu au putut veni. Competiția a fost organizată de Liceul Ștefan D. Luchian Ștefănești cu ajutorul cadrelor didactice care s-au mobilizat pentru a le oferi copiilor apă, suc. Colacii au fost făcuți de o firmă de panificații din Dămideni care an de an ne ajută. Medaliile și diplomele ne-au fost oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret”, a precizat Raluca Vaipan, profesor de Educație Fizică la Liceul Ștefan Luchian și totodată inițiatorul acestei competiții.

În ultimii ani, elevii Liceului Ștefan Luchian din Ștefănești au avut rezultate bune atât la competițiile județene cât și la cele naționale. Recent, eleva Nicoleta Oprea a participat la faza națională a ONSS la tenis de masă, unde s-a clasat pe locul 12.

„Este primul dintre concursurile organizate de școala noastră la nivel județean și regional. Trebuie lăudată doamna profesoară Vaipan, ea este sufletul acestei acțiuni. O sprijinim cu tot ceea ce putem. Liceul din Ștefănești, pe latura sportivă și culturală, iese în evidență. Anul acesta am avut o elevă care s-a clasat pe locul 12 la nivel național. Pe lângă activitatea sportivă, avem și o activitate culturală. O avem pe doamna profesoară Crenguța Volintiru care este foarte dedicată și care se ocupă de partea artistică. Am participat la multe concursuri atât în județul Botoșani cât și în alte județe din țară, unde am obținut premii”, ne-a spus Elena Marineac, directorul Liceului Ștefan Luchian.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA