-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

ȘTEFĂNEȘTI. Centru de zi cu cabinete medicale și de recuperare, spălătorie și spații pentru activități recreative FOTO

Primăria orașului Ștefănești implementează un proiect în valoare de peste 3 milioane de lei, finanțat  din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Este vorba de înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice și a unei unități de îngrijire la domiciliu în orașul Ștefănești.

Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului persoanelor vârstnice din orașul Ștefănești, la servicii sociale de proximitate și asigurarea premiselor pentru o dezvoltare locală echitabilă, prin reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de servicii și înființarea unui centru multifuncțional de servicii sociale, în sistem integrat.

Se urmărește îmbunătățirea caracteristicilor infrastructurii existente prin lucrări de reabilitare, modernizare și asigurarea dotărilor necesare pentru furnizarea de servicii sociale specifice centrelor de zi, în vederea promovării participării sociale active și demne, prelungirii duratei de viață sănătoasă și îmbunătățirii calității vieții unui număr minim de 100 de persoane vârstnice aflate în dificultate, din orașul Ștefănești. De asemenea, proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii și asigurarea dotărilor corespunzătoare pentru înființarea unor servicii sociale și socio-medicale specializate (îngrijire la domiciliu) în vederea asigurării unui grad mai ridicat de independență și siguranță și pentru reducerea riscului de instituționalizare a unui număr de minim 50 de persoane vârstnice cu nevoi de îngrijire de lungă durată din orașul Ștefănești.

Centrul de zi va avea un punct medical, cabinet psihologic, sală de mese, sală pentru activități lucrative, sală de activități recreative, sală IT, birou administrativ, grupuri sanitare cu dușuri, camere odihnă și repaus, spălătorie și uscătorie și spații de recuperare (jacuzzi, saună, sală de recuperare fizică/fitness).

Valoarea totală a proiectului este de 3.164.729,38 lei, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă finanțată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și bugetul național este de 3.102.562,38 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA