22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Steaua – FC Botoşani. Leo Grozavu: „Nu plecăm din postura de victime sigure”

leo grozavu

FC Botoşani va întâlni duminică seara, pe Naţional Arena, formaţia Steaua Bucureşti, o echipă care încă mai speră la titlu în acest sezon. Cu toate că se aşteaptă la un meci dificil, Leo Grozavu vrea cel puţin un punct contra echipei antrenate de Costel Gâlcă.

”Este dorinţa fiecărui fotbalist să joace asemenea meciuri, mai ales că se joacă pe cel mai mare stadion al ţării. Este şi pe final de campionat şi ne-am dori să jucăm pe un stadion populat în mare măsură. Ca de fiecare dată, ne dorim să câştigăm. Nu ne vom prezenta la Bucureşti în postura de victime sigure chiar dacă Steaua este echipa care se bate la campionat. Înaintea meciului, de fiecare dată, războiul pshihologic îşi face prezenţa cu anumite declaraţii. Asta nu înseamnă că ei consideră meciul dinainte câştigat. Aşa cred. Dacă ei o fac, din punctul meu de vedere s-ar putea să ne avantajeze”, a spus Leo Grozavu.

În returul campionatului trecut, FC Botoşani a pierdut cu scorul de 4-0 în Ghencea, într-un meci în care steliştii nu le-au dat nicio şansă elevilor lui Leo Grozavu. Tehnicianul botoşănean susţine că nu are de luat o revanşă după acea partidă dar cel puţin un punct în partida de duminică.

„Nu am ce revanşă să iau. Ei sunt Steaua, sunt cea mai titrată echipă din România. E greu să spunem că avem de luat revanşe împotriva Stelei. Cândvom fi şi noi o echipă la nivelul lor, e posibil să ne dorim să ne luăm şi revanşa. Deocamdată ne dorim să câştigăm meciul. Nu ca o revanşă”, a adăugat tehnicianul.

Leo Grozavu a analizat jocul şi parcursul formaţiei Steaua în acest retur de campionat şi consideră că echipa pe care o pregăteşte are şanse să obţină un rezultat pozitiv în partida de duminică. El se aşteaptă la o evoluţie foarte bună a jucătorilor botoşăneni deoarece un meci cu Steaua reprezintă o şansă de a face pasul la un nivel mai bun.

„Înfrângerile suferite de Steaua în acest retur, pe teren propriu, ne arată că se poate. Steaua a pierdut suficient de multe jocuri pe teren propriu iar asta artă că au şi ei slăbiciunile lor. Ne vom juca şi noi şansa. Nu plecăm din postura de victime sigure. Va fi o partidă dificilă ţinând cont că şi noi avem anumite probleme, suntem pe final de campionat, s-a acumulat o anumită stare de oboseală. Suntem profesionişti şi va trebui să dăm ce avem mai bun din noi. Astfel de jocuri nu joci în fiecare săptămână”, a afirmat Leo Grozavu.

Tehnicianul formaţiei botoşănene nu intenţionează să-şi menajeze jucătorii de bază pentru partida cu Viitorul, o partidă care poate fi decisivă în ceea ce priveşte participarea în Europa League. El spune că va trimite în teren cel mai bun 11 pe care îl are la dispoziţie şi vrea cel puţin un punct în meciul cu Steaua.

„Principiul meu este ca la primul joc să joace cea mai bună echipă sau cea care considerăm noi că poate face faţă jocului. Şi în funcţie de adversar, şi în funcţie de ce pregătim noi. Important este şi jocul din ultima etapă. Jocul din ultima etapă contează mai mult decât orice dar asta nu înseamnă că ne vom prezenta cu o echipă decimată sau improvizată”, a mai afirmat Leo Grozavu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA