3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

STATUL ÎNCALCĂ LEGILE. Sute de angajaţi din Educaţie se luptă pentru drepturile salariale

News Sute de salariaţi din şcolile botoşănene, din rândul personalului nedidactic, au mers în instanţă şi au cerut salarii mai mari. Procesul a fost deschis de Liga Sindicatelor din Învăţămînt deoarece în salariul de bază al acestor angajaţi nu a fost introdus şi sporul de vechime.

În plus, există o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care spune clar că ordinul după care s-au operat aceste încadrări este nelegal. Procesul se află la Curtea de Apel Suceava.

"În momentul de faţă suntem în faza de judecată la Curtea de Apel Suceava privind salarizarea personalului nedidactic din educatie, respectiv ingrijitori, paznici, cei cărora sporul de vechime le este inclus la nivelul minim stabilit de 850 de lei. În fiecare zi avem discuţii cu oamenii pe tema aceasta. Noi am considerat întotdeauna că salariul minim, cum este acum de 850 de lei, trebuie asigurat în afara sporului de vechime. Ori nu este normal ca un debutant pe postul de îngrijitor să aibă acelaşi salariu cu unul care are 20 de ani vechime", a spus Liviu Axinte, preşedinte Liga Sindicatelor din Învăţământ.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA