1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Staţiunea Popăuţi va deschide un magazin cu produse lactate şi carne. VEZI UNDE

produsetraditionale popauti

Conducerea Staţiunii de Cercetare Popăuţi intenţionează să deschidă, în cursul acestui an, un magazin în care să comercializeze produse lactate şi carne. Reprezentanţii staţiunii spun că aceste produse vor fi mult mai calitative comparativ cu cele existente la ora actuală în Piaţa Centrală sau în anumite magazine.

 

Iniţial, acest magazin era programat să se deschidă la Staţiunea de Cercetare Popăuţi. După o analiză făcută, s-a renunţat deoarece nu toţi botoşănenii au posibilitatea de a se deplasa şapte kilometri până la staţiune.

„După studiul nostru, un magazin ar fi mai eficient în municipiul Botoşani decât la staţiune. Aici avem vânzări doar în anumite perioade cum este perioada Paştelui. Un magazin în oraş ar aduce venituri mult mai mari. Am avut o tentativă de a deschide un magazin în piaţa de la Mall dar în condiţiile în care aceasta se închide, nu mai putem amenaja magazinul. În Piaţa Centrală ne este mult mai greu. Noi avem un alt regim, vindem produsele legal, cu tot cu TVA. Vom încerca să găsim o zonă dar nu în Piaţa Centrală. Mă gândesc la varianta închirierii unui spaţiu într-un supermarket. În zona Carrefour şi Kaufland. Vom comercializa produse lactate şi carne”, ne-a spus Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

În plus, în noul magazin se vor comercializa şi o serie de produse tradiţionale. Cooperativa Moldoovis va înregistra în perioada imediat următoare trei produse tradiţionale cu brandul Popăuţi.

„Avem proiectele finalizate. Am avut discuţii la Minsterul Agriculturii şi mi s-a spus să depunem dosarul cu cele trei produse tradiţionale odată cu reluarea producţiei. Asta înseamnă martie-aprilie. Ei vor să demonstrăm că şi valorificăm. Legea nu ne permite să le înregistrăm pe staţiune. Ele vor fi înregistrate de Cooperativa Moldoovis dar cu brandul Popăuţi”, a adăugat Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA