Staţiunea Popăuţi şi-a dublat veniturile în acest an. VEZI ce măsură a luat Ionică Nechifor

0
532

popautistatiune

Staţiunea de Cercetare Popăuţi nu mai este o gaură neagră. Ba din contra, conducerea unităţii a început să achite din datoriile istorice care au fost acumulate. Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi vrea ca anul viitor să dubleze efectivul de animale şi astfel să ducă unitatea pe profit.

„Am rotunjit veniturile, nu mai există acea neîncredere a angajaţilor că luna viitoare nu îşi primesc salariile. Am avut o întâlnire cu cei de la Direcţia de Finanţe cu privire la datoriile existente. Aceste datorii le-am preluat. Nu le-am făcut eu. Legea spune că toate datoriile se suportă de la bugetul statului dar în 2014 nu am primit niciun leu de la bugetul statului. Dacă vom reuşi să eşalonăm datoriile pe un termen lung, vom încerca să le plătim. La momentul acesta sunt datorii de zece miliarde de lei vechi”, a spus Ionică Nechifor care a adăugat:

nechiforionicapopauti

„În 2014, am crescut producţia de lapte cu 13.000 de litri pe acelaşi efectiv de animale. A contat foarte mult întreţinerea animalelor, organizarea activităţii. Sunt două aspecte: în trecut, animalele nu au fost îngrijite suficient dar în acelaşi timp furtul reprezenta o problemă”.

În plus, staţiunea a lucrat circa 300 de hectare de teren agricol, şi-a asigurat hrana pentru animale şi mai are de încasat circa 100.000 de euro din valorificarea producţiei. Mai mult, Staţiunea de Cercetare Popăuţi a încasat mai mulţi bani de pe urma închirierii terenurilor agricole pe care nu putea să le lucreze.

miei statiunea popauti

„În sectorul vegetal, am ajuns să lucrăm de la 20 de hectare în 2012 la 300 de hectare în 2014. Am avut o producţie bună de grâu şi floarea soarelui. Am încheiat contracte cu parteneri pentru valorificarea producţiei. Vom încasa peste 100.000 de euro din subvenţie plus câteva sute de mii de lei din valorificarea producţiei”, a precizat directorul Staţiunii Popăuţi care are în plan ca anul viitor să ajungă la un efectiv de 2300-2400 de oi, ceea ce ar însemna creşterea semnificativă a veniturilor.