15.3 C
Botoșani
joi, 26 mai 2022

Staţiunea de Cercetare Popăuţi a fost tăiată din nou de la finanţare

popautistatiune

Staţiunea de Cercetare Popăuţi nu va beneficia de fonduri consistente nici în 2015. Deputatul Costel Şoptică, membru în Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, a făcut un amendament prin care a solicitat fonduri pentru Staţiunea de Cercetare Popăuţi.

Amendamentul nu a trecut. De altfel, nu au trecut nici celelalte amendamente care au vizat alocarea de fonduri pentru staţiunile de cercetare din România. În aceste condiţii, Staţiunea Popăuţi nu va avea nici în 2015 un buget suficient pentru cercetare şi va trebui să funcţioneze la cotă de avarie.

„Din păcate, la capitolul cercetare, a fost un mare scandal. Au fost depuse vreo trei-patru amendamente. Eu am depus un amendament pentru Staţiunea Popăuţi. Aceste amendamente nu au trecut. Cercetarea rămâne cenuşăreasa agriculturii româneşti. O parte din instituţiile de cercetare vor trece din nou la Ministerul Agriculturii şi poate în a doua parte a anului se va găsi o soluţie să apară o finanţare. În acest moment, sumele sunt derizorii şi se rezumă la ceva cheltuieli pentru personal”, a spus deputatul Costel Şoptică.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA