0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Staţiunea de Cercetare Popăuţi îşi măreşte veniturile cu 25%

targ popauti (14)

Conducerea Staţiunii de Cercetare Popăuţi îşi propune în acest an o creştere a veniturilor cu 25% comparativ cu 2014. Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi spune că în acest an se va lucra o suprafaţă mai mare de teren şi se va creşte efectivul de ovine cu încă 400 de capete.

„Ţinta mea pentru acest an este să cresc efectivul de ovine de la 1600 la 2000 de capete. Avem şi acele proiecte ambiţioase privind noile creaţii biologice: oaia de lapte Popăuţi şi oaia de carne Popăuţi. Îmi doresc să măresc şi suprafaţa de teren în lucru de la 644 de hectare la 844 de hectare. Contează foarte mult. Prin faptul că am început să producem, am putut achita salariile şi tot ce însemna către bugetul statului. Noi estimăm o creştere a veniturilor cu 25% comparativ cu 2014”, a precizat Ionică Nechifor.

În acelaşi timp, în acest an se intenţionează accesarea unor proiecte cu finanţare europeană în vederea modernizării spaţiilor şi achiziţionării de utilaje agricole.

„Ne-am propus să facem o serie de reparaţii la spaţiile pe care le avem. Noi sperăm că vor apărea acele ghiduri şi vom putea accesa unul-două proiecte cu finanţare europeană. Îmi doresc o modernizare a fermelor. La ferma vegetală vreau o dotare a parcului de utilaje iar la ferma zootehnică îmi propun modernizarea spaţilor şi introducerea unor tehnologii de furajare a animalelor”, a adăugat directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA