26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Staţiunea de Cercetare Popăuţi ar putea trece în subordinea Ministerului Agriculturii: „Erau interesaţi de terenurile staţiunilor de cercetare”

popautistatiune

Staţiunile de cercetare din Româna, inclusiv Staţiunea Popăuţi, ar putea ajunge ajunge în subordinea Ministerului Agriculturii. În momentul de faţă există inclusiv un proiect în acest sens dar care încă nu a fost supus spre aprobare.

Ionică Nechifor, fostul director al Staţiunii de Cercetare Popăuţi, consideră că această trecere la Ministerul Agriculturii nu ar fi una benefică şi că nu s-ar mai face niciun fel de cercetare în România. El susţine că s-ar politiza întreaga activitate şi nu exclude posibilitatea ca staţiunile  să rămână fără terenuri.

„Au fost nişte discuţii şi există un proiect prin care se doreşte trecerea academiei în subordinea Ministerului Agriculturii. Părerile sunt împărţite. Academia nu era de acord, o parte din directori îşi doreau trecerea în subordinea Ministerului Agriculturii. Din punctul meu de vedere, Ministerul Agriculturii a gândit-o să aibă posibilitatea de a face restructurări, reorganizări. Sau poate erau interesaţi de terenurile staţiunilor de cercetare. La nivel naţional, aceste staţiuni au în jur de 30.000 de hectare. Cea mai benefică măsură ar fi o restructurare şi o reorganizare a academiei, începând de la preşedinte. Odată trecute staţiunile la Ministerul Agriculturii, nu vom mai putea vorbi de cercetare. Totul se va derula politic”, a declarat Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA