Staţiunea de Cercetare Popăuţi ar putea scăpa de datoriile istorice. Ministrul Agriculturii promite măsuri de reorganizare

0
626

targ popauti, ministru (5)

Veşti bune pentru Staţiunea de Cercetare Popăuţi. Prezent la Botoşani, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a anunţat că pregăteşte un proiect de lege privind restructurarea staţiunilor de cercetare astfel încât acestea să nu mai fie în subordinea ASAS.

În cazul în care va scăpa de datoriile istorice, Staţiunea de Cercetare Popăuţi va putea accesa fonduri europene pentru dezvoltare.

“Din păcate, cercetarea agricolă românească trece printr-o situaţie dificilă. Sunt datorii de peste 150 de milioane de lei. Am discutat cu premierul şi vom prezenta un proiect de lege pentru restructurarea cercetării. Intenţionăm ca partea de cercetare care se află în prezent în subordinea ASAS să treacă la un institut naţional care să realizeze un management foarte bun al cercetării româneşti, să asigurăm finanţarea. Nu mai avem tineri. Cercetătorii au o vârstă înaintată. Mulţi tineri foarte buni ajung în alte state din Europa iar noi pierdem. Am reuşit ca într-o ordonanţă pe care o adoptăm miercuri, să strecurăm un lucru foarte important, staţiunile didactice să poată beneficia de subvenţia pe hectar”, a declarat Achim Irimescu.