26.6 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Staţiunea de Cercetare Popăuţi amendată cu 6.000 de lei de către Direcţia Sanitar Veterinară

miei statiunea popauti

Staţiunea de Cercetare Popăuţi s-a ales cu o sancţiune ca urmare a unor nereguli constatate de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare. Totul a plecat de la o reclamaţie făcută de către un angajat al staţiunii de cercetare.

„Din câte am înţeles, a fost o reclamaţie făcută chiar de către cineva din staţiune că ar exista cazuri de scrapie la efectivul de ovine. Au venit cei de la DSV, inclusiv Minodora Vasiliu (n.r. directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Botoşani), au făcut verificări şi au aplicat o amendă de 6000 de lei pentru nişte nereguli constatate. Problema este că dacă apar cazuri de scrapie, se poate ajunge la sacrificarea tuturor oilor sau chiar la închiderea staţiunii”, ne-a declarat unul dintre angajaţii Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Scrapia este o boală neurodegenerativă naturală, transmisibilă și fatală a ovinelor și caprinelor, produsă de un agent transmisibil nonconvențional din grupul prionilor. Boala face parte din grupul encefalopatiilor spongiforme transmisibile, alături de encefalopatia spongiformă bovină (boala vacii nebune), boala Creutzfeldt-Jakob (la om) și altele.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA