14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Staţiunea de Cercetare Popăuţi a pierdut în instanţă cele aproape 1200 de hectare de teren din judeţul Botoşani

popautistatiune1

Staţiunea de Cercetare Popăuţi a rămas să cele aproape 1200 de hectare de teren agricol ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti. Instanţa a decis ca aceste suprafeţe de teren aflate pe teritoriul comunelor Răchiţi şi Hlipiceni să treacă în proprietatea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS)”Gheorghe Ionescu-Şişeşti”.

Reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Popăuţi spun că decizia instanţei nu va afecta activitatea acestei instituţii. Ba din contra, ASAS se va ocupa de litigiile cu anumiţi fermieri care nu doresc să predea terenurile către staţiune. Ionică Nechifor, directorul Staţiunii Popăuţi, spune că aceste terenuri vor fi în proprietatea academiei dar în administrarea staţiunii. În total este vorba de 1163 de hectare de teren din 644 de hectare de teren sunt lucrare de Staţiunea Popăuţi iar diferenţa reprezintă terenuri concesionate.

nechiforionicapopauti„Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice a câştigat procesul cu Staţiunea Popăuţi cu privire la suprafaţa de teren. Titlul de proprietate al staţiunii a fost anulat iar întreaga suprafaţă de teren intră în proprietatea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Pe noi nu ne dranjează deoarece terenul va rămâne tot aici. Tot terenul staţiunii a trecut în proprietatea academiei. Urmează să se emită titlul de proprietate. El va fi în proprietatea academiei dar în administrarea staţiunii Popăuţi. Oricine vrea să discute problema terenurilor, nu o mai poate discuta la staţiune ci la Bucureşti”, a declarat Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA