15.4 C
Botoșani
miercuri, 25 mai 2022

Staţii de tratare şi epurare finalizate cu bani europeni. La reţele încă se mai lucrează

statie tratare apa foto novatv

Proiectul de peste 100 de milioane de euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare se apropie de final. Staţiile de tratare a apei şi cele de epurare au fost deja finalizate, conducta Ştefăneşti – Săveni este funcţională iar în momentul de faţă se mai lucrează la reţelele din oraşe.

catalin fetcu“Contractul de lucrări numărul unu care se referă la reabilitarea staţiilor de tratare Bucecea şi Cătămărăşti este finalizat. Este în perioada de garanţie, de notificare a defectelor. S-a efectuat recepţia. Al doilea contract se referă la extinderea şi modernizarea staţiei de tratare apă potabilă Ştefăneşti. Este un contract finalizat, am ieşit şi din perioada de garanţie. Noi am dublat capacitatea staţiei de tratare Ştefăneşti. Am construit o staţie nouă în incinta celei vechi. Din noua staţie pleacă cea mai mare aducţiune construită în ultimii ani, 38 de kilometri cu apă tratată până la Săveni. Contractul cu numărul trei este staţia de epurare a apei uzate a municipiului Dorohoi. Este un contract complet finalizat. Felicit antreprenorul, firma Erbaşu, pentru modul cum a înţeles să-şi ducă la îndeplinire acele contracte şi calitatea lucrărilor. Contractul numărul patru, staţiile de tratare ape uzate Flămânzi şi Vorona. Felicit contractorii, consorţiul Ocide (Spania) şi Aquaterm. Contractul de lucrări numărul cinci, reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă în municipiul Botoşani. Este un contract care se apropie de 90% şi are termen de finalizare data de 7 decembrie 2017. Contractul numărul şase este reţele apă-canal municipiul Dorohoi. Lucrăm la acest contract. Contractul numărul şapte este extindere reţelelor de apă-canalizare în zona Flămânzi-Frumuşica. Se lucrează, suntem la peste 70%. Contractul numărul opt este colectoare canalizare în zona Vorona-Tudora. Se lucrează. Contractul numărul nouă, aducţiunea de Ştefăneşti la Săveni. Antreprenorul ne-a notificat despre finalizarea lucrărilor. În 10-15 zile vom avea lucrarea recepţionată”, a precizat Cătălin Fetcu, director tehnic Nova Apaserv.

Dacă în ceea ce priveşte reţelele din Flămânzi – Frumuşica şi din Botoşani, sunt şanse ca lucrările să fie finalizate în luna decembrie. Singura problemă rămâne în municipiul Dorohoi unde stadiul lucrărilor este de doar 35% şi unde trebuie să se intervină pe câteva străzi abia modernizate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA