26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Start pentru Săptămâna Naţională a Voluntariatului

djst botosani voluntari (7)

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST), în colaborare cu Asocația B-Right Media, a dat startul activităților din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (11-17 mai 2015), cu o activitate în avanpremieră. Duminică dimineață, Centrul de Tineret din cadrul DJST a fost locul de întâlnire a nu mai puțin de 30 de voluntari, reunindu-se laolaltă atât membrii vechi ai asociației, cât şi noii recruți. Denumit „AS-TIN- Săptămâna Națională a Voluntariatului”, proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului, prin DJST Botoşani.

Pe parcursul evenimentului, noii membri ai Asociației B-Right Media au fost introduşi în lumea voluntariatului. Au aflat despre ce înseamnă să fii voluntar și în ce constă acest lucru, despre legea voluntariatului, Serviciul European de Voluntariat, Săptămâna Europeană a Tineretului, Săptămâna Națională a Voluntariatului și bineînțeles au fost sfătuiţi cum pot să-și găsească activități potrivite vârstei, preocupărilor și pasiunilor lor. Nu au lipsit jocurile  de cunoaștere şi de energizare, care i-au menţinut activi pe toți cei din sală, dar și activitățile de teambuilding, ce au consolidat echipa.

Activitatea s-a încheiat cu o evaluare nonformală, urmată de completarea unui chestionar de feedback. „Activitatea de astăzi a combinat sesiunile teoretice, pe care am încercat să le facem cât mai abordabile, cu metodele nonformale de învăţare”, a declarat Raluca Diaconu, coordonator de voluntari al organizaţiei.

Sătpămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment naţional, ajuns la a 13-a ediţie, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA