23 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Stare de alertă în 2 oraşe şi 24 de comune din judetul Botoşani, din cauza secetei

harta-situatie-alerta

Disperare in judetul Botosani, unde seceta puternica din aceasta vara a facut ravagii. Primarii din doua orase si 24 de comune au solicitat, oficial, stare de alerta din cauza secetei.

In acest sens, in cursul zilei de astazi, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a aprobat o hotarare prin care este de acord cu instituirea starii de alerta. Starea de alerta se va aplica pentru 30 de zile in orasele Darabani si Flamanzi, dar si in comunele Adaseni, Avrameni, Blandesti, Concesti, Cotusca, Dangeni, Dimacheni, Havarna, Hanesti, Hiliseu Horia, Manoleasa, Mihaileni, Mihalaseni, Mitoc, Nicseni, Paltinis, Radauti Prut, Stauceni, Sendriceni, Stiubeni, Vaculesti, Viisoara, Vladeni si Vlasinesti. Masura va fi luata doar daca Ministerul Afacerilor Interne va fi de acord.

In cele doua orase si 24 de comune afectate de seceta traiesc peste 70.000 de oameni si peste 200.000 de animale.

„Avem un numar de doua orase si 24 de comune care au solicitat instituirea starii de alerta. Dupa cum vedeti, ceea ce am spus si anterior, la alte sedinte, arealul este Lunca Prutului. Avem si 21 de localitati care nu au raspuns solicitarilor noastre. Inseamna ca din punctul dumnealor de vedere ca si reprezentanti ai UAT-urilor, tot ce inseamna seceta pedologica, din punctul dumnealor nu exista, inseamna ca nu au nicio problema. Eu tin sa informez ca acest material deja a ajuns la Bucuresti. Din punctul meu de vedere este pur si simplu o lipsa de reactie a conducătorilor respectivi”, a declarat Dan Nechifor, prefect.

Hotararea adoptata, astazi, va fi transmisa la nivel central, la Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

animale-seceta animale-seceta1 animale-seceta2

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA