33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Stagiu de pregătire pe litoral pentru practicanţii de Qwan Ki Do din Botoşani GALERIE FOTO

quankido (5)

In perioada 29.06 – 04.07.2015 in statiunea Saturn pe malul Marii Negre s-a desfasurat stagiul anual de pregatire dedicat practicantilor cu gradul minim centura neagra pana la 5 dang. La aceasta actiune care este prinsa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Arte Martiale au participat aproximativ 90 de sportivi, din toata tara.

Stagiul a fost condus de directorul tehnic national, Covaci Ovidiu centura neagra 6 dang. Antrenamentele au avut urmatoarea componenta:

Dimineata, pe plaja, de la 6.00 la 7.00 exercitii de tam-the (gimnastica energetica) care, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit.
Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii.
Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei.
Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.

Intre orele 7.00 si 8.00 se continua cu un antrenament de “contopire cu natura” (preparare fizica), care urmarea dezvoltarea calitatilor motrice constand in exercitii cu un grad mare de efort, atat in apa cat si pe nisip. S-a insistat pe efectuarea exercitiiilor in apa, punctandu-se tehnicile sarite de picior si proiectarile.

Dupa masa intre orele 18.00 – 20 la Sala de sport nr 1 din Mangalia s-au desfasurat antrenamentele tehnice de qwan-ki-do si arme taietoare. S-au studiat tehnici de lupta la sol, lupta de strada, singulare si cu partener, competitionala.

Ca in fiecare stagiu de vara, a fost prezent Florentin Marinescu, presedintele Federatiei Romane de Arte Martiale, detinator al centurii negre 9 dan ju-jutsu, 8 dan karate, 5 dan judo, care a  condus antrenamentele de miercuri si joi, insistand pe corectitudinea tehnicilor de brat si picior, deplasari, modalitati de exersare si aplicatii ale acestor precedee. Deasemenea s-au predat tehnici de autoaparare contra atacului de baston, cutit si pistol.

Sambata , 4.07.2015, a avut loc in localitatea 23 August, Judetul  Constanta, Examenul National de Grad (centura neagra- 4 dang). Din partea CS Dao Botosani au sustinut si promovat Vo Su Victor Trofin gradul de 3 dang si Cristian Pietraru gradul de centura neagra.

„Aceasta deplasare face parte din finantarile nerambursabile sprijinite de Municipiul Botosani si al Consiliul Local Botosani pe anul 2014. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Municipiului Botosani si nu implica nici o resposabilitate din partea acesteia”, a spus Eugen Ţurcanu.

quankido (8) quankido (7) quankido (6) quankido (5) quankido (4) quankido (3) quankido (2) quankido (1)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA