26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Sportivi botoşăneni prezenţi la un stagiu internaţional în Franţa FOTO

qwankido franta (1)

In perioada 18-24 iulie 2015 s-a desfasurat in Palatul Sportului din Toulon, Franta stagiul international de vara Qwan ki do condus  de Maestrul  Pham Xuam TONG, centura neagra 8 Dang.

Acesta s-a desfasurat pe mai multe sectiuni (tham the, autoaparare, curs  tehnic si pedagogic pentru incepatori si copii, qwan ki do, atelier de lupta libera, arme de lemn si arme taietoare). Au participat 150 de practicanti din  Franta, Italia, Austria, Germania, Romania, Elvetia, Maroc, Gabon, Belgia.  Din partea Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botosani  au participat Trofin Mihai Victor centura neagra 3 dang si Agachi Narcis Daniel centura neagra 1 dang.

Locatia desfasurarii acestui stagiu , orasul Toulon este el insusi un nucleu al sporturior avand 25% din locuitori legitimati ai cluburilor sportive .

Stagiul a demarat sambata, 18.07.2015 , cand cei doi reprezentanti ai AJAM Botosani au participat la 2 sedinte  la sectiunea de Tam The ( gimnastica energetica).

Luni 20.07.2015 a inceput  sectiunea de QWAN KI DO pana vineri 24.07.2013. antrenamentele s-au desfasurat dimineata intre orele 9-10.30. Acestea au cuprins atat tehnici de lupta cu partener cat si notiuni teoretice  si aplicatii a quyenurilor.

De luni, 20.07.2015 pana miercuri, 22.07.2015 am participat la sectiunea de co vo dao ( arme rare si taietoere). Daca Narcis Agachi a ales continuarea pregatirii tehnicilor specifice palosului vietnamez , Trofin Victor a primit acceptul Directorului Tehnic din Romania , Giam Su Ovidiu Covaci (centura neagra 7 Dang) pentru inceperea studiului toporului vietnamez, aceasta fiind o premiera in Qwan Ki Do-ul Botosanean.

Vineri, 24.07.2015 ultimul antrenament s-a desfasurat pe plaja la ora 6 . Ca de obicei, Maestrul ne-a ajutat sa ne contopim cu natura, alergarea pe plaja si pe stanci fiind partea cea mai usoara. Au urmat procedee de proiectare, secerari, taras in diferite forme , atat pe nisip cat si in apa.

Ca urmare a nivelului tehnic ridicat prezentat de cei doi sportivi botosaneni, acestia au fost selectati pentru a participa la stagiul de arbitraj international, in cadrul caruia s-au discutat si analizat situatii pe marginea regulamentului, conferindu-le posibilitatea arbitrarii la competitiile internationale .

Actiunea a fost finantata de Consiliul Judetean Botosani in cadrul proiectelor cu finantare nerambursabila pe anul 2015.

qwankido franta (6) qwankido franta (5) qwankido franta (4) qwankido franta (3) qwankido franta (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA