Spitalul Judeţean Botoşani nu are bani pentru majorarea salarială cu 25%. Corneliu Mihai: “Nu există nicio soluţie”

0
895

corneliu mihai

Spitalul Judetean de Urgenta asteapta o suplimentare de fonduri de la Ministerul Sanatatii pentru majorarile salariale cu 25% a personalului medical.Bugetul de care dispune spitalul nu permite lefuri marite in randul angajatilor, iar recent, oficialii de la nivel central au cerut o situatie cu fondurile necesare.

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgente, efortul bugetar suplimentar se ridica la 1,7 milioane de lei pe luna, si cel mai sigur Ministerul Sanatatii va aloca aceasta suma.

“Avand in vedere ca s-au solicitat asemenea informatii eu consider ca banii vor fi primiti de la Ministerul Sanatatii, prin Consiliul Judetean care va vira banii. De asta se intereseaza Ministerul Sanatatii si DSP-ul care este efortul bugetar suplimentar. Nu e o suma de 2 lei ca sa ne putem descurca noi. Daca la cealalta crestere de 100 de lei ne-am descurcat noi aici nu exista nicio solutie sa ne descurcam daca nu suntem sprijiniti”, a declarat Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

In Spitalul din Botosani lucreaza aproape 2.100 de angajati.