29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Spitalul Judeţean Botoşani va primi mai mulţi bani. Vor fi serviciile medicale mai de calitate?

spitalul judetean Botosani

Potrivit directorului de la Casa de Asigurari de Sanatate, Spitalul Judetean de Urgenta Botoşani va avea o finantare mai buna in acest an. Oficialii de la nivel central au decis majorarea tarifului pe caz ponderat, de la 1.444 lei la 1.500 de lei.

„Cresterea tarifului pe caz ponderat inseamna ca pentru finantarea spitalelor exista posibilitatea unei cresteri a bugetului din contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate. Noi am solicitat cresterea tarifului si l-am obtinut, iar acest lucru ajuta spitalele din Botosani”, a spus Costel Lupascu, director Casa de Sanatate Botosani.

In plus, si la spitalul din Dorohoi tariful pe caz ponderat va creste de la 1.380 la 1.475 de lei, iar  la Spitalul de Recuperare si Spitalul TBC de la 1.380 la 1.430 pe fiecare caz.

Pe de alta parte, tot in acest an a crescut si indicele de complexitate a cazurilor pentru toate unitatile sanitare cu paturi, cu pana la 1%, si acest lucru urmand sa contribuie la majorarea bugetelor.

Reprezentantii Casei de Sanatate au inceput deja negocierile cu toti furnizorii de servicii medicale in vederea semnarii noilor contracte si dupa spusele lui Costel Lupascu acestea se vor finaliza pana la sfarsitul lunii aprilie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA