23.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Spitalul Judeţean Botoşani pierde sume uriaşe din cauza sistemului idiot de sănătate

spitalul judetean Botosani

Spitalul Judetean de Urgenta continua sa piarda sume importante de la Casa de Sanatate pentru ca nu realizeaza toate internarile prevazute in contractul pe 2014. In luna octombrie, cea mai mare unitate medicala din judet a primit cu doua miliarde de lei vechi mai putin la capitolul internari de zi pentru ca nu a realizat numarul din contract.

De exemplu, conform contractului cu casa de sanatate, in spital trebuiau sa fie de peste 3.800 de internari de zi. S-au facut putin peste 3.000 de  spitalizari de zi, iar din acest motiv unitatea a pierdut aproape 200.000 de lei.

“La spitalizari de zi am un contract de noua miliarde lunar si am realizat luna trecuta sapte miliarde. Inca e bine, suntem in crestere la internarile de zi. Si mai am nerealizari la DRG, la cronici. Aici e vorba de numarul de zile spitalizare”, a declarat Corneliu Mihai, manager Mavromati.

Problema este ca, daca medicii nu fac internarile de zi prevazute in contract, intreg sistemul are de suferit. Ca sa primeasca bani suficienti de la casa de sanatate, spitalul nu trebuie sa depaseasca internarile continue contractate si sa se incadreze in numarul de internari de zi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA