News Potrivit reprezentantilor spitalului, din cele sapte posturi scoase la concurs, doar unul singur a fost ocupat. In rest, niciun alt cadru medical nu s-a aratat interesat sa-si depuna dosarul pentru angajare.
La Radiologie si Imagistica Medicala s-a inscris medicul Vieru Ionela, iar la Anestezie si Terapie Intensiva si-a depus dosarul un medic care mai apoi nu s-a prezentat la examen. Celelalte specialitati la care nu s-a inscris nimeni in 90 de zile sunt Chirurgia Pediatrica, Chirurgie plastica, Oncologie si BFT. Si sunt doar cateva din sectiile deficitare din spital.De regula, oamenii in halate albe care au terminat o scoala prefera sa plece in tari straine, unde salariile sunt de de zece ori mai mari ca intr-o unitate medicala din judetul Botosani.
"Este o problema lucrul acesta si asteptam medici. Cautam rezidenti. Am scos mai multe posturi pentru medici la concurs. La Oncologie nu s-a prezentat nimeni. Sunt niste posturi scoase la concurs, dar nu s-au prezentat doritori. Sunt medici tineri care vor sa-si înceapa viata in alta parte. Sunt altii care vor sa plece in afara, iar unii au prins o pozitie in centre universitare", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.
Si cum sa nu plece, cand sunt atat de cautati in tarile europene. Franta, Irlanda, Marea Britanie si Danemarca cauta sa angajeze personal medical, fiind puse la dispozitie 127 de locuri de munca. De exemplu, in strainatate salariul unui medic rezident porneste de la 3.600 de euro, iar un medic specialist poate primi chiar si 6.000 de euro. In Romania, un medic rezident primeste 800 de lei pe luna, iar un medic specialist, 2.100 de lei. Satui de salariile de mizerie, zeci de angajati de la Mavromati au plecat, anul trecut, sa lucreze in spitalele strainilor. Dupa ce au facut scoala gratuit aici, 30 de asistenti, 27 de infirmiere, sase medici rezidenti si trei medici primari au plecat peste granite. Niciunul s-a mai intors inapoi.