9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Spitalul Dorohoi va fi dotat cu echipamente medicale în valoare de 3 milioane de euro

Primăria Dorohoi a obținut o nouă finanțare pentru Spitalul Municipal. Este vorba de proiectul „Creșterea capacității de asistență medicală a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi”, depus de U.A.T. Municipiul Dorohoi în parteneriat cu Spitalul Municipal Dorohoi, în cadrul Planului Național de Redresare şi Reziliență.

Proiectul presupune dotarea cabinetelor și laboratoarelor Spitalului Municipal Dorohoi cu echipamente de înaltă performanță, contribuind astfel la creșterea nivelului de acces, siguranță, calitate și funcționalitate a serviciilor medicale la nivel zonal şi local, cât şi la reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației.

Prin achiziționarea de echipamente medicale specifice se vor înființa 3 noi specialități clinice: GASTROENTEROLOGIE, ONCOLOGIE, PSIHIATRIE PEDIATRICĂ.

Proiectul reprezintă o continuare a investițiilor în ambulatoriu, fiind complementar celui depus prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Investiţia are o valoare totală de 15,790,248.75 lei din care valoarea eligibilă este 15,695,048.75 lei, iar valoarea neeligibilă de 95.200,00 lei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA