-0.1 C
Botoșani
duminică, 4 decembrie 2022

Spitalul de copii funcţioneaza fără medic cardiolog

News  De trei ani, de cand medicul cardiolog din sectia de pediatrie s-a pensionat, niciun cadrul medical calificat in acest domeniu nu a mai calcat pragul unitatii. Practic, in momentul de fata sectia nu are un medic cardiolog specialist pe copii, iar situatia se rasfrange asupra micului pacienti.

Toti copiii care sufera de afectiuni ale inimii trebuie sa mearga pentru consultatii la aduli la Spitalul Judetean de Urgenta. Sau mai e o varianta: sa fie dusi de parinti in clinicele din Iasi sau alte orase din tara."Existenta unui cardio-pediatru este extraordinara. Nu avem asa ceva si atunci sunt nevoiti sa apelam la clinicele universitare din Iasi. Dar, nu trebuie sa uitam ca avem o colaborare destul de buna cu cei de la Spitalul Judetean,desi e dificila in sensul ca e alta specialitate", a spus Aurel Tinca, medic sectia de pediatrie.

Managerul Spitalului Judetean, Viorel Iliuta a spus ca postul de la pediatrie a fost scos la concurs, insa, nu au fost candidati. "Este o problema lucrul acesta si asteptam medici. Cautam rezidenti. Am scos mai multe posturi pentru medici la concurs. Sunt niste posturi scoase la concurs, dar nu s-au prezentat doritori. Sunt medici tineri care vor sa-si inceapa viata in alta parte sau in alt tari unde salariile sunt mult mai mari ca aici", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

In momentul de fata la Spitalul Judetean lucreaza trei medici cardiologi si un specialist in cardiologie.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA