19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Sorin Cornilă, prefect: “ISU are o cerere foarte mare de apă din mai multe comune”

Primarii din județul Botoșani au început să solicite ajutorul ISU pentru a asigura apă populației. În unele localități, fântânile au secat, Nova Apaserv nu a mai furnizat apă de mai bine de o lună iar veștile de la Consiliul Județean nu sunt foarte bune. Mai mult, începând de mâine județul Botoșani intră în COD GALBEN de caniculă.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, spune că deja sunt primari care au solicitat ajutorul ISU pentru a asigura un minim necesar de apă atât oamenilor cât și animalelor.

“Problema este în atenția mea, fac demersuri la Consiliul Județean și la Nova Apaserv. Aceste probleme pe care le are Nova Apaserv au la bază mai multe elemente care au dus societatea în situația de astăzi, respectiv un management defectuos, un plan de organizare ineficient, lipsa de investiții din ultimii ani, mă refer la rețele, utilaje, echipamente. Conductele principale sunt vechi, nu au avut în plan refacerea acestora. I-am rugat pe cei de la Nova Apaserv să găsească o soluție cât mai urgentă. ISU are o cerere foarte mare din mai multe comune care nu au rețele de apă dar și care au rețele de apă. Cererea va fi din ce în ce mai mare, mai ales că începând de miercuri avem anunțat un cod de temperaturi ridicate. Eu fac toate demersurile necesare, vom face un grup de analiză pe situația de la Nova Apaserv și vom vedea cu pot ei rezolva problema cât mai repede”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA