Şoptică: „Eu nici nu mi-am exprimat dorinţa pentru funcţia de preşedinte PNL. Nu e momentul pentru aşa ceva”

0
527

sopticaparlament

De câteva săptămâni se tot vehiculează că deputatul Costel Şoptică i-ar putea lua locul lui Florin Ţurcanu la conducerea PNL Botoşani. Parlamentarul botoşănean susţine că deocamdată nu se pune problema şi că nu este momentul pentru o schimbare a liderului PNL.

În momentul în care s-a vehiculat că deputatul Costel Şoptică vrea funcţia de preşedinte PNL Botoşani, Florin Ţurcanu a reacţionat imediat. Acesta a spus că parlamentarul botoşănean nici măcar nu este cunoscut de noua conducere centrală a Partidului Naţional Liberal. În replică, Costel Şoptică a afirmat că ar fi o problemă dacă noul preşedinte al PNL nu şi-ar cunoaşte parlamentarii.

„Dacă preşedintele partidului nu îşi cunoaşte parlamentarii, eu zic că e o problemă. Nu este cazul. Ne cunoaşte preşedintele nostru foarte bine. Legat de vânat funcţii în PNL, nu am înţeles de unde a ieşit zvonul ăsta. Nu are niciun fel de element de susţinere. Doar dacă a vrut cineva să-mi facă mie rău. Nici măcar nu s-a pus problema. Atât eu cât şi domnul preşedinte suntem la jumătatea mandatului. Eu nici nu mi-am exprimat dorinţa pentru această funcţie. Nu e momentul pentru aşa ceva. Ce a spus domnul preşedinte, eu respect. Politica este asemănătoare cu armata şi când eşti înregimentat îşi asculţi generalul”, a declarat Costel Şoptică.

Dacă în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al PNL Botoşani, Costel Şoptică nu este foarte interesat, în schimb acesta şi-a luat în serios rolul de coordonator al colegiului Darabani. A demis Biroul Politic PNL şi Darabani şi spune că vrea să facă ordine. El îi suspectează pe o parte dintre consilierii locali PNL din Darabani că ar fi bătut palma cu primarul PSD Corneliu Aroşaoie.

„Eu împreună cu preşedintele organizaţiei PNL Darabani vreau să ne asumăm nişte rezultate la alegeri. Trebuie să reformăm echipa. Cei care vor face parte din viitorul birou politic trebuie să înţeleagă că în politică vii benevol. Decât să stea în PNL fără rezultate şi în 2016 să nu mai intre pe listele PNL-ului, mai bine ne delimităm de acum activitatea. Să se ducă de pe acum şi să-şi facă lobby acolo. Au doi ani să-şi găsească locul în alte partide”, a mai precizat Costel Şoptică.