11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

„Soluţia privatizări Modern Calor este absolut necesară. Pentru un privat, a tăia un client este cea mai mare crimă”. VEZI CINE SPUNE ASTA

modern calor

Privatizarea societăţii Modern Calor ar duce la eficientizarea activităţii, oferirea de servicii mai bune şi la costuri mai mici. Asta consideră un om de afaceri botoşănean care s-a arătat interesat de a intra în zona de servicii pe termie.

Valeriu Iftime, preşedintele CA Elsaco, spune că atâta timp cât o societate de termoficare sau apă este în subordinea primăriei sau Consiliului Judeţean, activitatea nu va fi eficientă deoarece influenţa politicului va fi foarte mare.

„Soluţia privatizări este absolut necesară pentru că dispare acest ochi politic al votului. Te gândeşti doar la eficienţă. Nu poţi susţine un client captiv la tine. Pentru un privat, a tăia un client este cea mai mare crimă. Mă duc la el, îl conving, vorbesc cu autorităţile pentru cei săraci. Trebuie muncit mult”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat:

„Cineva care preia un serviciu, trăieşte din serviciul ăla. Dacă trăieşte din serviciul respectiv, înseamnă că are nevoie de client. Privatizarea este o soluţie fezabilă şi ok pentru noi. Gazul s-a privatizat, energia electrică e privatizată, apa va fiprivatizată dacă nu merge bine. A rămas termia care merge prost dar care e un pic mai complicată”.

Compania Elsaco a mai avut două tentative de a prelua sistemele de termoficare din Brăila şi Suceava. La Brăila s-au tergiversat discuţiile până când majoritatea locuitorilor s-au debranşat de la sistemul de termoficare. La Suceava, Elsaco a participat la licitaţie, în asociere cu o companie din Bucureşti. A câştigat licitaţia dar nu s-a mai semnat contractul deoarece nu s-a ajuns la o înţelegere privind nivelul subvenţiei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA