20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Şoferul şi căruţaşul implicaţi în accidentul de la Orăşeni erau în stare de ebrietate

accident oraseni deal  (2)

Ieri seră, în jurul orei 21.15, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208C, pe raza localității Orășeni Deal, A. C. de 44 ani, din comuna Curtești, judeţul Botoşani, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo nesemnalizat corespunzător,  condus de B. M. de 46 ani, din comuna Curtești, care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere pe sensul opus de mers.

În urma impactului au rezultat pagube materiale. B. M. a fost testat alcooldcopic, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost de asemenea testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,88 mg/l alcool în aerul expirat.

Mai mult, poliţiştii au stabilit că A. C. avea dreptul de a conduce, suspendat (cu  dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără valabilitate), întrucât mai fusese depistat conducând sub influenţa alcoolului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA